Micra настроение – игра във фейсбук

Micra Настроение е игра със снимки във Facebook, където потребителите пресъздават своето „настроение“ чрез колажи. Идеята е базирана върху концепцията на Micra Attitude, реализирана за Nissan Micra в някои англоговорящи страни. За разлика от кампанията Micra Attitude обаче, тук даваме възможност хората да създадат своя колаж директно на страницата на играта във фейсбук, използвайки съвременни html5 технологии. В специалната html5 апликация те могат да използват предварително зададените шаблони, снимки, шрифтове и цветове, за да създадат красив и уникален колаж.

Играта се помещаваше във фейсбук приложение, като се допускаше участие само чрез фейсбук акаунт и ауторизиране на права. След приключване, потребителите могат да се включат в томбола за награди, както и да публикуват създадения от тях колаж на стената си. Самото html5 приложение използва canvas технологията за създаването на колажите. Разбира се, контролирането на елементите се осъществява чрез jQuery. Цялото приложение е едва няколко килобайта и работи светкавично.

Цялата апликация беше създадена и тествана в рамките на 2 седмици, при това с ограничен бюджет, което показва, че желанието и добрите идеи са най-важните елементи за да се реализират нестандартни фейсбук кампании. Ако искате иновативна игра с колажи и за вашата страница – пишете ни!

Приложението е все още достъпно на facebook.com/nissan.bg/

Micra настроение – игра във фейсбук