София Гран При

София Гран При е една от първите ни фейсбук игри, но и до сега е една от любимите ни. Насочена към феновете на Формула 1, играта залага на идея и емоция, вместо на лъскави снимки и сложни технологии.

Играта беше част от представянето на специална версия на Renault Megane, посветена на най-култовото съзтезание във F1 – гран при на Монако. Идеята е потребителите да си представят, че София е Монако и да предложат маршрут за Формула 1 съзтезание по улиците на града. На специалната фейсбук страница те можеха да прочетат условията за участие и да изпратят или линк към маршрут, създаден в Google Maps, или да го опишат в свободен текст. Начертахме всички по-интересни маршрути и ги публикувахме в страницата. След приключването на крайния срок, специалното жури от експерти в областта на автомобилния спорт (професионални рали пилоти и журналисти) избра петте най-добри маршрута, чиито автори получиха награди от Renault.

Но играта не приключи тук – преминахме с автомобил и камера по въпросните пет маршрута, след което забързахме видео записа до скоростта, с която би се движил болид от F1 по тях! Петте клипчета бяха публикувани в специален youtube канал, както и във фейсбук страницата на играта, и след гласуване от публиката беше избран и крайният победител, който получи допълнителна награда.

Ето и един от маршрутите финалисти:

София Гран При
София Гран При