Защо работим с WordPress?

Когато изграждаме уеб сайтове WordPress е предпочитаната от нас платформа. Независимо дали става въпрос за продуктов сайт, сайт за обяви или интернет магазин – силно убедени сме, че WordPress дава оптималното съотношение цена-качество за повечето бизнеси.

За това и направихме този списък с основните предимства на платформата – нещата, заради които толкова я харесваме!

1. За всички случаи

WordPress е платформа, която е еднакво подходяща и за малки, и за големи проекти. Скалирането и добавянето на нови функционалности към платформата е изключително лесно и бързо. С WordPress сме създавали разнообразни страници – от малък продуктов сайт, през сайт за обяви и онлайн магазин, до сложен сайт за резервации.

Не бихме избрали WordPress за страници, които боряват с изключително ценна лична информация – интернет банкиране например – но за почти всичко друго WordPress е подходящ избор за CMS.

2. Голяма общност

WordPress е най-популярната платформа за управление на съдържанието в света, а освен това е и с отворен код. Това са причините за съществуването на огромна общност от WordPress програмисти и гигантско количество налична информация. С какъвто и проблем да се сблъскате при разработването за WordPress – някой някъде вече е имал същия и е публикувал решението му в специализираните сайтове.

3. Страхотен администраторски панел

Администраторският панел на WordPress е удобен и красив. Бихме казали, че е като Реал Мадрид спрямо Розова долина (Казанлък), в сравнение с панелите на основните „конкуренти“ като Joomla, Magento, Open Cart и останалите. Точка.

4. Бърза разработка

WordPress е направен с мисълта да бъде надграждан. Има стотици функции и „кукички“ за разработчици, а всичко това е документирано блестящо. Така разработването на допълнителни функционалности за WordPress е бързо. Което води и до по-ниска цена.

5. Скорост

WordPress върви достатъчно бързо дори и на най-евтиния и базов споделен хостинг. За сравнение, платформата за онлайн магазини Magento на такъв хостинг ще приспи и вас, и клиентите ви докато чакате да се зареди някоя страница. WordPress е лека и сравнително бърза платформа, дори и когато работи с големи бази данни. Дори и ако имате голям сайт има много добри решения за оптимизиране и кеширане, с които ще поддържате добра скорост на зареждане, без да трябва да плащате огромни суми за хостинг.

6. Лесна поддръжка

Има хиляди разработчици в България и по света, които познават добре WordPress. Ако вашият сайт използва тази платформа не сте вързани към един разработчик за поддръжката й, което неминуемо прави тази поддръжка по-лесна и по-евтина, а животът на сайта ви се удължава с години.